Grupp: Huvudforum

C-rad listbyte/spek.

0
Ogilla!
1
Gilla!
2014-03-13 15:05:51

Känns som att listbytet är uppskjutet pga att det har kommit in ett bud på bolaget?

Skulle va kul att hör fler spekulationer.

Vänligen

0
Ogilla!
3
Gilla!
2014-03-13 15:14:41

Mycket snack i små båtar.....

0
Ogilla!
6
Gilla!
2014-03-13 15:34:48

jag tror på att Elekta kommer att köpa upp dom.

0
Ogilla!
10
Gilla!
2014-03-13 15:58:31

Jo läs denna blogg

http://www.redeye.se/aktiebloggen/c-rad-vad-hande

låter faktiskt klart rimligt !

0
Ogilla!
2
Gilla!
2014-03-13 17:58:31

Det står en förklaring på bs som trådskaparen fått till svar från Tim. Jag tror den stämmer, då Tim säger att avslaget kom från Börsen. Om man är konspratoriskt lagd kan man säkert kolla med Börsen för att få besked om det stämmer.

Enligt min uppfattning är det därmed rådgivaren, EP Fondkommission, som klantat sig å det värsta. De borde givetvis ha koll på vad som krävs i form av kontinuitet hos ledning och i policies, innan de sätter igång en riktad nyemission (som de sedan själva skor sig på). Det är helt enkelt sanslöst dåligt skött av EP, men tyvärr finns det inkompetent (eller om det bara är girighet som styrt) folk på alla arbetsplatser.

Att hålla C-Rad ansvarigt när de följt den inhyrda experten EP:s råd i frågan tycker jag inte håller.

För övrigt kan jag konstatera att C-Rad är precis samma bolag som tidigare och jag sörjer inte nämnvärt för att listningen inte blev av nu, då jag inte tänkt sälja på några år. Med facit i hand vet vi i alla fall att marknaden tycker det är värt minst 20 % på kursen den dagen listningen närmar sig igen, vilket är skönt att ha i buffert nu när man kan tanka ytterligare aktier billigt.

0
Ogilla!
5
Gilla!
2014-03-13 18:08:44

Dom 20% är bara panikslagna små sparare som inte fattar nåt och tror att listbytet var det viktigaste.

0
Ogilla!
4
Gilla!
2014-03-13 18:10:58

Sen har jag alltid haft dåliga vibbar av EPB giriga bluff rådgivare. Man misstänker fan att dom visste att det inte skulle bli listbyte därför dumpade dom dag efter dag.

0
Ogilla!
2
Gilla!
2014-03-13 20:04:06

Processen att byta lista pågår fortfarande. Så för C-Rad gäller alltjämt att vara extra noga med hur man sköter sin infogivning till marknaden. Negativ kurspåverkande info ska tillkännages marknaden omedelbart. Den rimliga slutsatsen blir då att någon sådan negativ info INTE finns.

Jag tror fortfarande att uppskovet med listbyte beror på att intresset bland institutioner och internationella placerare inte varit tillräckligt stort. C-Rad vill avvakta till att man kan erbjuda ett riktigt lockbete som triggar intresset. - Ett bud är en möjlighet men får bli en outsider.

Bortsett från uppskovet är fundamenta i bolaget oförändrat som jag ser det.

Att EPB klantat till det tror jag inte på med tanke på den erfarenhet som finns där. Dessutom angavs oerfarenhet hos de nya i bolagets ledning som förklaring till uppskovet i höstas. Då borde de ha fått klart för sig vad som gäller i den delen. Att då hamna i samma situation igen bara några månader senare blir närmast komiskt.

Antagligen handlar ett listbyte mycket om rätt tajming för att det ska bli så bra som möjligt.

Inlägget är redigerat av författaren.

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
1
Gilla!
2014-03-13 20:51:50

Såg detta först nu. Det är alltså CFO Thomasson som är för grön. Synd att detta inte var med i det PM som kom igår:(((

Dear Fotnot,

There are two reasons why the listing is postponed:

1) In the second half of 2013 we have changed our CFO. This is considered as a major change in the mgm team. The stock exchange want C-RAD to be operational with the new mgm team for longer time.

2) In order to fulfil the requirements of the stock exchange C-RAD implemented new policies. Also here the stock exchange want to see that C- RAD is following these policies for a longer time.

The evaluation process is unfortunately not a tick off process. It is in the hands of the stock exchange to take a decision based on the overall impression. Other companies usually prepare this process over years. C-RAD had a very tide schedule.

Our intention is unchanged to get C-RAD listed at Small Cap

Kind regards

Tim

0
Ogilla!
1
Gilla!
2014-03-13 20:57:58

#8 Vad hade det gjort för skillnad?

0
Ogilla!
1
Gilla!
2014-03-13 21:09:40

Kanske mindre spekulation om den bakomliggande förklaringen och då också mindre osäkerhet.

Den info som kom igår var ju inte direkt glasklar om man säger så.

0
Ogilla!
0
Gilla!
2014-03-13 21:55:39

#10

Ja, det är inte första gången som C-Rad varit otydliga i sin informationsgivning. Den här gången ledde till alla möjliga sorters spekulationer innan sanningen visade sig vara mycket enkel och odramatisk. Mycket klantigt skött av EPB likväl.

0
Ogilla!
1
Gilla!
2014-03-13 22:50:37

#11

Minst sagt irriterande.

Hade inte EPB kunnat hävda vattentäta skott mellan tradingavdelning och corporate finance kunde de ha legat illa till insidermässigt, alternativt att det är kund som säljer.

Oavsett hur det ligger till ser det förbaskat illa ut. De borde ha vetat att Tomasson var för grön för att agendan skulle funka.

0
Ogilla!
4
Gilla!
2014-03-14 08:52:20

Självklart kan man spekulera kring förskjutningen av small cap och det är iaf några saker som jag inte får ihop, men som blir lite klarare av de mailsvar från TT som publicerats här, men följ med i mina tankar....

Enligt det regelverk som gäller för listning kan vi läsa:

"Börsen kommer normalt att anse att styrelsen och ledningen har tillräcklig kunskap om bolagets organisation och verksamhet om de har varit aktiva i bolaget under minst tre månader och om de även medverkat i framtagandet av åtminstone en årsredovisning eller en kvartalsrapport innan noteringen."

CFO blev insynsregistrerad 2013-08-16.

C-Rad skrev i sitt PM den 30 oktober (första förseningen av small cap) att:

“The stock exchange required C-RAD to have the management team in force for at least two quarterly reports before a quotation at NASDAQOMX Small Cap is accepted. The change of key personal within the last fiscal quarter required us to reschedule this step. We are expecting a successful transition with the new time plan.”

Vi har sedan dess fått en kvartalsrapport den 28 nov 2013 och ytterligare en kvartalsrapport och bokslutskommuniké den 17 feb 2014. Med andra ord har man uppfyllt de krav som Nasdaq OMX tidigare efterfrågade.

TT uttalar sig så sent som i samband med presentationen av rapport och bokslutskommunikén den 17 feb att allt löper på enligt plan och TT uttalar till och med datum.

Bolaget genomför en riktad emission den 19 feb som vi kan läsa om i PM den 20 feb. Där står att:

"Syftet med emissionen och skälet till avvikelsen från aktieägarnas företrädesrätt, är att stärka rörelsekapitalet inför den planerade listflytten till NASDAQ OMX."

I det senaste PM läser vi att:

"C-RAD had major changes in the management team in the second half of 2013. Processes and policies have been adopted according to the requirements of the stock exchange. The new management and policies shall be effective and executed before the company will be listed at Small Cap."

Hur kan det komma sig att man så sent som 19 feb genomför en riktad emission för att kunna genomföra listbytet?, om man haft någon vetskap om förseningen hade man inte genomfört denna riktade emission

Hur kommer det sig att Nasdaq OMX ändrar förutsättningarna, och gör det så sent som samma dag som TT nämnt att prospekt skall komma?, borde de inte vetat detta sedan länge?

Lägg till detta GeMini som enligt flera olika källor snart är redo.

Lägg till detta att Elekta har mer än några fingrar i syltburken

Lägg till detta att Elekta inte köper "risk", är "risken" borta nu?

Många tankar och jag ser fram emot era tankar och kommentarer

Hisl

0
Ogilla!
0
Gilla!
2014-03-14 09:46:37

#13

Det står att ledningsgruppen ska ha varit i kraft minst två kvartalsrapporter. Detta öppnar för lite olika tolkningar. CFO tillträdde under Q3 och har varit med vid upprättandet av Q3 och Q4-rapporten, men det är möjligt att Börsen menar att han också måste ha varit anställd under hela de två perioderna, liksom att nya policies ska ha varit i kraft två perioder. Dessutom står det minst.

Hursomhelst märkligt att EPB inte kontrollerade om C-Rad uppfyllde villkoren innan man beslutade sig för den riktade emissionen. I sådana här ärenden brukar man ju ha underhandskontakter och det var väl genom detta man visste hur stort kassatillskott som krävdes för en listning.

Sedan har du säkert rätt i att Elekta kommer försöka köpa upp C-Rad så snart de vet att GEMini fungerar som tänkt.

0
Ogilla!
0
Gilla!
2014-03-14 10:10:00

Man kan tydligen slaviskt följa EPB´s agerande när det gäller aktiehandeln i detta papper.

De har vräkt ut aktier men så har dom också haft informationen om uppskjuten notering.

Är detta egentligen tillåtet ?

0
Ogilla!
7
Gilla!
2014-03-14 10:37:09

Ska man vara konspiratorisk så hade ju C-rad antagligen behövt pengarna oavsett, även om man visste att listningen skulle skjutas upp, säg ett halvår. Den största delen verkar ju EPB själva tecknat vilken de har sålt ut från första början med en fin förtjänst!

Men men, man blir väl bara lite bitter när det strular och man inte helt köper förklaringarna och agerandet. GEMini´s vara eller inte vara i närtid bestämmer min placering. Sen vår och sommar brukar inte vara roliga tider att sitta inne i aktien historiskt.

0
Ogilla!
1
Gilla!
2014-03-14 22:28:32

Fundera på detta då till måndag morgon!

Hmm!

Vet ni varför ni blev blåsta ni som sålde!

Leksell på Elekta säljer en liten post (abrupt samma dag som PM kommer från C-rad, , ,vi hinner inte fram,,,,,torsdagen) av sina aktier (55k) så att det i efterhand inte skall bli alltför uppenbart för FI.

Han uppger bla i media att köparen är okänd!

EPP förmedlar köp av C-rad (sista NE) o säljer sista veckan ner kursen för (Leksells räkning) o vips eller säger man swips så köper Electa (lägger bud på C-rad) o aktien stiger till strax under budnivå (kanske 10% under) o Elekta aktien sjunker en bit.

Härvid uppstår en trevlig vinst för Leksell i förhållade till att ligga still i den trevliga investeringen Elekta-aktien.

Kan något hända i veckan...

Synpunkter på det!

"Jo jag äger ca 50k aktier i C-RAD"

0
Ogilla!
1
Gilla!
2014-03-14 22:37:36

Ja jag vet 550000st var det ju hmm av kanske 13 milj A + 11 milj B-aktier,,,kvittar eller hur!!

Kan det funka så enkelt!!

Tänk om CLS (läs China om något år ändå tar över,, vad blir det då med Elekta)

Fundera mot den horisonten!!

Helgen ligger framför oss alla!!!!!

0
Ogilla!
7
Gilla!
2014-03-14 22:38:50

Jag bytte en del C-rad mot Dignitana idag

0
Ogilla!
5
Gilla!
2014-03-15 11:17:35

Jag sålde av mina och bytte till nexam. Den här aktien kan stiga till 40 sen räcker med minsta lilla dåliga nyhet så störtdyker den ostabil som bara den.

0
Ogilla!
1
Gilla!
2014-03-15 11:57:34

Jag ökade i C-rad och köpte in mig i Nexam.

0
Ogilla!
9
Gilla!
2014-03-15 17:05:48

#20

OK..

Jag köpte på mig lite mer raddar och ser det som skönt att en kortspekare (läs du själv) försvinner..

Det sköna med motgångar är att de sållar bort de som inte är inlästa och tror stenhårt på sin investering..

0
Ogilla!
6
Gilla!
2014-03-15 19:30:59

Man kan ju köpa in sig igen......Men gäller ju att försöka hitta aktier som i vissa lägen har olika momentum.....

0
Ogilla!
6
Gilla!
2014-03-15 19:32:09

Har några K kvar i C-rad.....men dom har inte rosat marknaden de senaste dagarna om man så säger....

0
Ogilla!
11
Gilla!
2014-03-16 00:16:05

#24

Om du jobbar med "momentum" som du skriver, kan man ju undra varför du har aktier kvar i C-Rad efter senaste PM.

Själv har jag som sagt ökat ytterligare, och det beror på min starka tro på bolaget och min dåliga tro på mig själv som "trader".

Upp till toppen
Kommentera

 

Tjäna mer pengar på dina aktieaffärer

Bli medlem på Aktieguiden gratis på 30 sekunder.

Som medlem på Aktieguiden kan du:

  • Läsa träffsäkra tips och analyser från duktiga traders
  • Ställa frågor till och chatta med aktieproffs
  • Få gratis tillgång till en över miljon inlägg aktiehandel
  • Skapa egna privata forumgrupper

För att få delta i diskussionerna på Aktieguiden krävs att du verifierar ditt mobilnummer. Läs gärna mer om varför verifiering behövs.

 

Redan medlem? Klicka här för att logga in.